Kampanjen er avsluttet.Iran: Løslat fagforeningslederen Esmail Abdi

I partnerskap med Education International, en global fagorganisasjon som har 396 fagforbund i 171 land som medlemmer, og representerer 32,5 millioner lærere og støttepersonell.

Esmail Abdi, lederen for den iranske lærerorganisasjonen i Teheran, ble nylig dømt til 6 års fengsel av Iranske myndigheter. Dommen falt 22. februar, åtte måneder etter at han ble arrestert på vei til Armenia for å få visum for å delta på Education Internationals verdenskongress i Ottawa, Canada.

Abdi ble tiltalt for å planlegge å "skade offentlig orden og for å drive propaganda mot systemet". Kollegene hans sier at disse anklagene utelukkende skyldes hans lovlige fagforeningsaktiviteter og hans ledende rolle i fagorganisasjonen.

Før han ble fengslet 27. juni i fjor ble det holdt demonstrasjoner over hele landet i protest mot lave lønninger for lærere, lønninger som gjør at de fleste lærere ligger under fattigdomsgrensa.

Education International krever umiddelbar løslatelse av Esmail Abdi og at myndighetene respekterer de grunnleggende rettighetene for alle iranske lærere. De ber om din solidaritet og støtte!
Meldingen din vil bli sendt til følgende e-postadresser:
info_leader@leader.ir, media@rouhani.ir, vazir@medu.ir, iran@un.int, secretariat@iranembassy.be, rights@ei-ie.org