This campaign is now closed.Iran: Släpp lärarfackets ledare Esmail Abdi ut ur fängelset!

Tillsammans med Education International, det globala lärarfacket med 396 medlemsförbund i 171 länder som representerar 32.5 million medlemmar.

Ledaren för det iranska lärarfacket i Teheran, Esmail Abdi, blev orättvist dömd till sex års fängelse den 22 februari. Domen föll åtta månader efter det att han gripits på väg till Armenien för att ansöka om visum för sitt deltagande vid Education Internationals världskongress i Ottawa i Kanada. Han satt häktad sedan gripandet, anklagad för "att ha mobiliserat och konspirerat med avsikt att skada den allmänna ordningen" och "att ha spridit propaganda mot systemet".

Hans kollegor säger att anklagelserna är ogrundade och att det är Esmails legitima fackliga aktiviteter som ligger bakom anklagelserna. Före fängslandet den 27 juni 2015 hade facket hållit rikstäckande möten för att protestera mot de låga lönerna som lämnar de flesta iranska lärare under fattigdomsstrecket.

Det globala lärarfacket Education International kräver ett omedelbart och ovillkorligt frisläppande av Esmail Abdi och att Iran respekterar de grundläggande fackliga rättigheterna för alla iranska lärare.

Vi tackar för er solidaritet och stöd för våra iranska kollegor.
Ditt meddelande skickas till följande e-postadresser:
info_leader@leader.ir, media@rouhani.ir, vazir@medu.ir, iran@un.int, secretariat@iranembassy.be, rights@ei-ie.org