A kampány lezárult.Irán: Engedjék szabadon Esmail Abdit, a tanárok szakszervezetének vezetõjét

Partnerségben az Education International, A globális szakszervezeti szövetséggel, amelynek 396 tagszervezete van 171országban,és 32.5 millió tanárt és oktatást támogató szakembert képvisel.

Esmail Abdi az Iráni Tanárok Szakszervezeti szövetsége Teheráni szervezetének vezetõje, akit kegyetlenül hat évre elítélt az Iráni Forradalmi Iszlám Bíróság.
A február 22-i döntés nyolc hónappal letartóztatása tán született meg, útban Örményországba, hogy vízumot kapjon, amellyel részt tudott volna venni Ottavában tartott nemzetközi oktatási Világ Kongresszuson Kanadában.
A letartóztatása alatt a közrend elleni szervezkedéssel és a rendszer elleni propagandával vádolták meg. Kollégái szerint a legális szakszervezeti munkája és vezetõ szerepe miatt vádolták meg. Abdi bebörtönzése elõtt 2015. június 27-én országszerte gyûléseket tartottak, amelyen tiltakoztak a tanárok alacsony bére miatt, és azért, hogy a keresetük meghaladja a szegénységi küszöböt. Az Education International felhívásban követeli, hogy feltétel nélkül engedjék szabadon Esmail Abdit, és tartsák tiszteletben az iráni tanárok alapvetõ emberi jogait. Köszönjük a szolidaritásodat és az iráni kollégák támogatását.
Az üzenetedet a következõ e-mail címekre továbbítjuk:
info_leader@leader.ir, media@rouhani.ir, vazir@medu.ir, iran@un.int, secretariat@iranembassy.be, rights@ei-ie.org