Kampanjen er avsluttet.Usbekistan: Forsvar menneskerettsaktivisten Uktam Pardaev

I partnerskap med International Union of Foodworkers (IUF), International Labor Rights Forum og Association for Human Rights in Central Asia - AHRCA

Usbekistan er beryktet for omfattende bruk av tvangsarbeid. Myndighetene slår hardt ned på dem som prøver å dokumentere dette. Fengsling, trakassering og tortur.

Uktam Pardaev er en menneskrettighetsaktivist fra Jizzakh, medlem av en gruppe som overvåker bomullsinnhøsting. Han ble arrestert 16.november i fjor på grunnlag av fabrikerte anklager om svindel, korrupsjon og fornærmelser. Pardaev ble først holdt 8 uker i forvaring før rettssaken, i en kald og våt celle, og med lite mat. Han ble vitne til tortur og mishandling for å presse fram tilståelser av innsatte. Pardaev ble presset til å tilstå og ble banket alvorlig opp. Menneskerettighetsorganisasjoner over hele verden, inkludert Human Rights Watch og Amnesty International, krevde at Uktam Pardaev ble løslatt.

11. januar ble han dømt til tre års prøvetid, der han bor hjemme under konstant overvåking av sikkerhetsstyrker, og med sterke begrensninger i bevegelsesfrihet. Myndighetene fortsetter også å trakassere Uktam Pardaevs slektninger og venner som overvåkes, forhøres og trues.
Bli med på kampanjen for Uktam Pardaev som er rettet mot myndighetene i Usbekistan.
Meldingen din vil bli sendt til følgende e-postadresser:
info@tiv.uz, abduhakimov@mehnat.uz