This campaign is now closed.Stoppa gruvbrytningen i Cerattepe!

  
Tillsammans med Building and Wood Workers' International (BWI), det globala facket för bygg- skogs, och träarbetare som samlar 335 fackföreningar i 131 länder, det turkiska facket TARIM ORMAN-IS och Green Artvin Association, som i 20 år har kämpat för att skydda miljön och hålla gruvbolagen borta från Cerattepe.

Befolkningen i Cerattepe i Turkiet kämpar för att rädda deras mark från att förstöras av ett gruvbolag som vill hugga ner skogen och förorena vattnet för att utvinna guld, silver och koppar.

I februari samlades tusentals människor för att protestera mot gruvbolaget Cengiz Holdings. Demonstrationen slogs våldsamt ner av polis och fackliga medlemmar på det lokala skogsvårdsmyndigheten som deltog i protesterna har blivit hotade med att tvångsförflyttas till andra delar av landet om de inte ger sig.

Skogsarbetarfacket Tarim Orman-IS har nu kallat på vår hjälp. Kampen i Cerattepe inte bara om att rädda skogen, vattnet och jobben för lokalbefolkningen. Att skydda våra skogar handlar om att rädda klimatet för oss alla och kommande generationer.

Slut upp i vår protest för att stoppa gruvbolaget och få myndigheterna att sluta trakassera fackliga medlemmar. Tillsammans kan vi rädda Cerattepe från att förstöras för alltid!
Ditt meddelande skickas till följande e-postadresser:
ozelkalem@ormansu.gov.tr, ozelkalem@artvin.gov.tr, cengizinfo@cengiz.com.tr, e-posta@tarimorman-is.org