Kampanjen er avsluttet.Stopp fagforeningsknusing ved WIPO

I partnerskap med Federation of International Civil Servants' Associations (FICSA), hvor WIPO Staff Association er medlem. FICSA er en sammenslutning av fagforeninger i organisasjoner som tilhører FN-systemet.

I september 2014 sparket generaldirektøren i World Intellectual Property Organization (WIPO), Francis Gurry, lederen for fagforeningen, Moncef Kateb. Dette skjedde da Moceb Kateb skulle melde fra om bedrageri, forseelser, dårlig ledelse og tyveri av ansattes DNA. Nå prøver Gurry å legge ned fagforeningen og erstatte den med en ny ledelsesvennlig modell.

Gurry har lagd en ny "WIPO Staff Council" og forbereder nå ulovlige valg for å bli kvitt de tillitsvalgte som er for kritiske etter hans syn. Dette vil i så fall fjerne muligheten de ansatte har til å ha en uavhengig stemme som tør å offentliggjøre maktmisbruket i dette FN-byrået.

Dette er et desperat trekk fra Gurry samtidig som han prøver å dekke over og forhindre offentliggjøring av en undersøkelsesrapport som inneholder en rekke funn som understøtter anklagene mot han. Det kommer rett etter en offentlig høring i den amerikanske kongressen der han ble sammenliknet med Sepp Blatter, tidligere president i FIFA, og et brev fra lederne i flere tverrpolitiske underkomiteer der de krever at han avskjedes.

Vi trenger din støtte! Fortell Gurry at han må stoppe gjengjeldelsene mot "whistleblowerne" og de lovlig valgte tillitsvalgte i fagforeningen. Krev at medlemslandene i WIPO må be om at Gurry går av. Organisasjonens og hele FN-systemets troverdighet står på spill.
Meldingen din vil bli sendt til følgende e-postadresser:
gabriel.duque@colombiaomc.ch, fngarambe@minaffet.gov.rw, wojciech.piatkowski@msz.gov.pl, chichiumesi@yahoo.com, s.seth05@mea.gov.in, livia.puscaragiu@romaniaunog.org, shiyuefeng@hotmail.com, kunihiko.fushimi@mofa.go.jp, rodrigo.araujo@itamaraty.gov.br, mulet@un.org, zraad@ohchr.org, freeassembly@ohchr.org, freedex@ohchr.org, defenders@ohchr.org