Kampanjen er avsluttet.AFP: Krev rettferdige betingelser for freelance fotografer

I partnerskap med International Federation of Journalists, som representerer 600.000 journalister i 179 fagforbund i 140 land. Organisasjonen slåss for journalisters rettigheter og ytringsfrihet

Det franskbaserte multinasjonale mediekonsernet Agence France Presse (AFP) prøver å stjele rettighetene til arbeiderne sine. Konsernet presser freelance fotografene i en rekke land utenfor Frankrike til å inngå nye avtaler der de må frasi seg rettigheter. I Frankrike går det ikke fordi fotografene har tariffavtale.

Dette er diskriminering og tyveri. Kontraktene er fornærmende og utbyttende. De fratar fotografene copyright uten å få noe igjen for det. Konsernet krever at fotografene må signere en global avtale der de tillater AFP å bruke fotografiene og videoene deres på alle medier og alle språk for all framtid. Fagforeningene til fotografene har krevd at kontraktene trekkes tilbake, men AFP hører ikke på det øret. Konsernet vil tjene penger på å stjele arbeidernes rettigheter. Ikke la AFP få gjøre det.
Meldingen din vil bli sendt til følgende e-postadresser:
emmanuel.hoog@afp.com, michele.leridon@afp.com