A kampány lezárult.Törökország: Támogasd a Cerattepe erdőket védő szakszervezeti tagokat

Partnerünk a Building and Wood Workers' International (BWI), globális szakszervezet, amelynek 335 tagszervezete van 131 országban, a TARIM ORMAN-IS, a Török Mezőgazdasági, Erdő, és Környezetvédelmi Szektor Közszolgálati Szakszervezete és a Green Artvin Association, amely 20 éve tartja távol a bányákat a Cerattepe régióban és védi a különféle környezeti veszélyekkel szemben.

A törökországi Cerattepe régióban élő emberek küzdenek azért, hogy megállítsák azt a bányatársaságot, amely ki akarja vágni az erdőiket és beszennyezi az élővizeket arany, ezüst és réz kitermelése érdekében.
Februárban ezrek gyűltek össze, hogy tiltakozzanak a Cengiz Holding bányatársaság tervei ellen. A demonstrációt a rendőrség erőszakkal oszlatta fel és a hatóságok megfenyegették a tiltakozáshoz csatlakozó helyi erdészeti igazgatóságnál dolgozó szakszervezeti tagokat, hogy áthelyezik őket az ország egy másik régiójába, ha nem adják fel. A TARIM ORMAN-IS erdészeti szakszervezet sürgős segítségért fordult hozzánk.
A Cerattepe régióban folyó küzdelem nem csak az erdő, a víz és a régió munkahelyeinek védelméről szól. Az erdők védelme a klíma védelmét jelenti mindannyiunk és a jövő generációi számára.
Csatlakozz az akciónkhoz és követeld a bánya kialakításának és a szakszervezeti tagok zaklatásának azonnali leállítását. Együtt elérhetjük, hogy soha ne rombolják le Cerattepe gyönyörű földjét.
Az üzenetedet a következõ e-mail címekre továbbítjuk:
ozelkalem@ormansu.gov.tr, ozelkalem@artvin.gov.tr, cengizinfo@cengiz.com.tr, e-posta@tarimorman-is.org