A kampány lezárult.Ecuador: A kormány a tanárok szakszervezetének felszámolásával fenyeget

Partnerünk az Education International, a globális szövetség, amelynek 396 tagszervezete van 171 országban és tartományban, és 32,5 millió oktatót és támogató szakmában dolgozót képvisel.

Az ecuadori tanárok szakszervezete, az UNE (Unión Nacional de Educadores) azzal a fenyegetéssel néz szembe, hogy az Oktatási Minisztérium megindította a szakszervezet feloszlatását kezdeményezõ eljárást. A szakszervezet szerint a kormány arra törekszik, hogy megtorolja az ILO konferenciáján bemutatott és az ENSZ Emberi Jogok Bizottságának megküldött nyilvános nyilatkozatot, amelyben a szakszervezet részletesen és bizonyítékokkal alátámasztva mutatta be, hogy a kormány következetesen megsérti a gyülekezési szabadságjogokat. A kormány egy speciális szabályra, a 16-os kormányrendeletre hivatkozva kívánja feloszlatni a szakszervezetet, amely a nonprofit szervezetek nyilvántartásba vételétõl szól. Mindezt teszi annak ellenére, hogy a Munkaügyi Minisztérium korábban arról biztosította az ILO-t, hogy a 16-os kormányrendelet nem vonatkozik a szakszervezetekre. Az Education International és az UNE felkér Téged, hogy szólítsd fel Augusto Espinosa Andrade oktatási minisztert, hogy állítsa le a tanárok szakszervezete ellen indított eljárást és tartsa tiszteletben az oktatásban foglalkoztatottak emberi alapjogait, valamint azok szakszervezetét.
Az üzenetedet a következõ e-mail címekre továbbítjuk:
augusto.espinosa@educacion.gob.ec, freddy.penafiel@educacion.gob.ec, leonardo_berrezueta@trabajo.gob.ec, onuginebra@mmrree.gob.ec, embassy@ecuador.org, rights@ei-ie.org