Kampanjen er avsluttet.Tyrkia: Løslat fengslede journalister!

I partnerskap med International Federation of Journalists, som representerer 600.000 journalister i 179 fagforbund i 140 land. Organisasjonen slåss for journalisters rettigheter og pressefrihet.

Hundrevis av journalister har blitt fengslet, sparket og trakassert etter kuppforsøket i Tyrkia. Sett dem fri!

Tyrkia opplevde et blodig kupp 15. juli der mer enn 250 mennesker ble drept og demokratiske institusjoner angrepet. Den internasjonale og den europeiske journalistorganisasjonen (IFJ og EFJ) fordømte kuppforsøket og volden som innbyggere, journalister og medieselskap ble utsatt for.

Det mislykte kuppet ble etterfulgt av unntakstilstand og forfølgelse av alle som myndighetene trodde kunne knyttes til det. Tyrkiske myndigheter fengsler nå journalister, stenger radio- og TV-kanaler, og sensurerer Internett i et forsøk på å knuse all kritikk. Minst 90 journalister sitter i fengsel og mer enn 130 media har blitt bannlyst. 2500 journalister har mistet jobbene sine og det er utstedt fengslingskjennelse på mange medieansatte. Også familiemedlemmer av etterlyste journalister har blitt fengslet i et forsøk på å tvinge dem til å overgi seg.

Medieansatte, journalister og menneskerettighetsforkjempere over hele verden har protestert og krevd løslatelse av alle fengslede journalister i Tyrkia. Pressefrihet er grunnleggende i et demokrati. Vi krever at tyrkiske myndigheter setter journalistene fri. Journalistikk er ikke en forbrytelse - Gazetecilik su degildir !
Meldingen din vil bli sendt til følgende e-postadresser:
contact@tccb.gov.tr, info@adalet.gov.tr, ibrahimkalin@gmail.com