Kampanjen er avsluttet.Jemen: DNO må betale arbeiderne sine!

I partnerskap med IndustriALL Global Union som representerer 50 millioner arbeidere i 140 land innenfor gruvedrift, energiproduksjon og annen produksjon, og det norske forbundet Industri Energi med 60.000 medlemmer innenfor olje og gassvirksomhet, metallproduksjon, kjemisk industri og treindustri mm.

Oljeselskapet DNO med hovedkontor i Norge, og som er registrert på Oslo Børs, har ikke betalt de 175 arbeiderne sine i Jemen på 18 måneder. Selskapet stoppet virksomheten i landet etter at det brøt ut krig sommeren 2015. De ansatte ble sagt opp via sms og e-post uten respekt for dem som hadde slitt for selskapet i mer enn ti år. Selskapet ignorerte fullstendig jemensk lov som krever at arbeiderne skal få lønn inntil et oljefelt er levert tilbake eller solgt til andre. Selskapet har blitt dømt i retten til å betale arbeiderne sine, men de nekter å etterkomme dette.

Så -- i en tid der arbeiderne rammes av en brutal krig, blir de også fratatt inntekten sin av DNO.

Også tidligere pleide selskapet å betale de laveste lønningene i Jemen sammenliknet med andre oljeselskap. I 2013 og 2014 organiserte arbeiderne seg og gjennomførte flere streiker for å få høyere lønn og bedre betingelser. Ledelsen svarte med skriftlige trusler om å sparke alle streikende arbeidere selv om de var i sin fulle rett etter jemensk lov.

De 175 arbeiderne og familiene deres i Jemen fortjener vår fulle støtte. Det er pinlig at et norskbasert selskap oppfører seg på denne måten i andre land. Delta i e-postaksjonen som retter seg mot styrelederen Bijan Mossavar-Rahmani og den norske toppsjefen Bjørn Dale!
Meldingen din vil bli sendt til følgende e-postadresser:
bijan.mossavar-rahmani@dno.no, Bjorn.Dale@dno.no, dno@dno.no