This campaign is now closed.Jemen: Noors oliebedrijf moet zijn werknemers betalen

In samenwerking met IndustriALL Global Union die 50 miljoen werknemers vertegenwoordigt in 140 landen in de mijnbouw, energie en productie-sectoren. En hun Noorse deelorganisatie Industri Energi die de collectieve belangen van 60,000 leden vertegenwoordigt in metallurgische, chemische, hout, olie en gas-gebaseerde industrieën, onshore en offshore, alsook verwante industrieën.

Het Noors oliebedrijf DNO weigert al 18 maanden hun 175 werknemers in Jemen te betalen. Het bedrijf stopte hun werking toen in de zomer van 2015 oorlog uitbrak in Jemen, waarna ze hun lokaal personeel ontsloegen per SMS en email. Dit toonde een gebrek aan respect voor zowel de lokale werknemers die meer dan 10 jaar voor het bedrijf werkten, als voor de lokale wetgeving die het bedrijf verplichtte om een procedure voor overname en ontslag te volgen toen ze wegtrokken. Werknemers werden tegelijk geconfronteerd met oorlog in hun land en het schrappen van hun inkomen.

Zelfs daarvoor betaalde het bedrijf de laagste lonen van oliebedrijven werkzaam in Jemen. In 2013 en 2014 organiseerde werknemers al een reeks loon-gerelateerde staking. Management beantwoordde die stakingen toen met een geschreven bedreiging om iedereen te ontslaan die staakte, opnieuw een schending van de lokale wetgeving.

Toon je steun aan de 175 Jemenitische werknemers en hun families door de onderstaande brief te ondertekenen gericht aan Executive Chairman van DNO Bijan Mossavar-Rahmani.
Uw bericht wordt naar het volgende e-mail adres verzonden:
bijan.mossavar-rahmani@dno.no, Bjorn.Dale@dno.no, dno@dno.no