Ungarn: Fagforeningsleder i offentlig sektor får sparken!

I partnerskap med MASZSZ, den største hovedorganisasjonen i Ungarn som representerer ansatte i privat og offentlig sektor. Organisasjonen er tilsluttet ITUC.

13. januar ble fire fagforeningsaktivister sparket midt under lønnsforhandlingene. Bak oppsigelsene sto sjefen for Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit - FKFZrt. Fagforeningen la fram et rimelig lønnskrav og sa at misfornøyde medlemmene var klare til å gå til streik.

István Csontos, sjefen i selskapet som driver renholdstjenester i Budapest nøyde seg ikke med å si opp de fire tillitsvalgte. Han stengte dem også ute fra fagforeningens kontor. András Király som er sekretær i fagforeninen, er også leder for de kommuneansattes fagforening HVDSZ2000 og medlem i ledelsen for hovedorganisasjonen MASZSZ.

Fagforeningen ser etter måter å løse konflikten. Det som har skjedd er noe helt nytt i et offentlig eid selskap. Ungarske faglige tillitsvalgte er redde for at dette er første skritt på veien mot et fagforeningsfiendtlig Ungarn.


Du kan hjelpe! Fyll ut navn og e-postadresse. Klikk deretter på 'Send melding' nederst på siden.

Navn:
[nødvendig]
E-postadresse:
[nødvendig]
Din fagforening/organisasjon:
Landet ditt:
Skriv inn meldingen din her - eller bare bruk standardmeldingen.Hvis du vil motta meldinger om nye kampanjer fra oss, kan du merke av i denne boksen:

Stop spam!
Skriv tallet 3328 her:

Takk!

Meldingen din vil bli sendt til følgende e-postadresser:
fkfzrt@fkf.hu, tarlosistvan@budapest.hu