Kampanjen er avsluttet.Kasakhstan: Stopp undertrykkingen - start dialog med arbeiderne

I partnerskap med IndustriALL og International Trade Union Confederation.

Myndighetene har satt i gang en massiv undertrykking av ledere og aktivister i de uavhengige fagorganisasjonene i regionen Mangistau, vest i landet. De lokale myndighetene og ledelsen i oljeserviceselskapet OCC prøvde å stoppe en fredelig masseprotest fra arbeiderne i januar. Lederen i fagforeningen i OCC, Amin Yeleusinov, og arbeidsinspektør Nurbek Kushakbayev ble arrestert 20. januar.

Kushakbayev ble dømt til to og et halvt år i straffekoloni for oppfordring til streik. Dommeren aksepterte også OCC sitt krav om en bot på 25 millioner KZT (650.000 kroner) for den påståtte skaden som var påført selskapet. Samtidig gikk OCC til masseoppsigelser av arbeidere som hadde deltatt i protestene.

OCC er endel av KazMunaiGas, det største statsoljeselskapet i Kasakhstan. Vi trenger din hjelp for å stoppe undertrykkingen av fagforeningsledere og aktivister. Fortell ledelsen i KazMunaiGas at de skal trekke tilbake alle krav om økonomisk erstatning, stoppe undertrykkingen og starte en dialog med arbeiderne!
Meldingen din vil bli sendt til følgende e-postadresser:
press@kmg.kz, Astana@kmg.kz, doverie@kmg.kz, DAtchibaev@occ.kz, AMusataiuly@occ.kz, NKalzhan@occ.kz, knprkcampaign@gmail.com