Kampanjen er avsluttet.Kambodsja: Støtt tekstilarbeidere som slåss for å få lønnen sin

I partnerskap med Workers United Canada Council, Maquila Solidarity Network og Clean Clothes Campaign. Workers United er et fagforbund med 150.000 medlemmer i USA og Canada, blant annet i tekstilindustrien.

Plutselig stengning av en tekstilfabrikk etterlot 288 arbeidere i Kambodsja uten jobb, lønn og goder de har krav på.Ett år etter slåss arbeiderne, de fleste kvinner, fortsatt for rettferdighet. Fabrikken - Chung Fai Knitwear – lagde klær for Marks & Spencer (UK), Nygård (Canada) og Bonmarché (UK).

Arbeiderne sto opp for rettighetene sine ved å hindre eierne fra å selge unna utstyr fra fabrikken. De okkuperte fabrikklokalene og gikk til sak. De har protestert utenfor Marks & Spencer sitt kontor i Pnom Penh, og utenfor Arbeidsdepartementet og rettslokalene. De har skrevet brev til merkevarene der de ber om hjelp og om møter. Ikke noe har hjulpet.

Nå krever arbeiderne som er støttet av fagforeninger og menneskerettighetsorganisasjoner, at merkevarene tar ansvar og sørger for at de får utbetalt utestående lønn.


Se video
Meldingen din vil bli sendt til følgende e-postadresser:
corporate.press@marks-and-spencer.com, Nygard.Public.Relations@Nygard.com, bonmarche.sc@fticonsulting.com, info@workersunitedunion.ca