This campaign is now closed.Cambodja: steun de aan hun lot overgelaten werkers in hun strijd voor betaling achterstallig loon en vergoedingen

In partnership with Workers United Canada Council, Maquila Solidarity Network and Clean Clothes Campaign. Workers United is a fighting union of 150,000 workers throughout the United States and Canada, whose members work in the apparel, textile, retail, manufacturing, distribution, laundry, hospitality, food service, fitness and social service industries.

De plotselinge sluiting van een textielfabriek in Cambodja heeft 208 werkers van hun werk en inkomen beroofd. De verschuldigde ontslagvergoeding hebben ze nooit ontvangen.
Een jaar later strijden deze werkers, voornamelijk vrouwen, nog steeds voor rechtvaardigheid.
De fabriek –Chung Fai Knitwear- maakte kleren voor Marks & Spencer, Bonmarché (Verenigd Koninkrijk) en Nygård (Canada).
De werkers voeren een lange en verbeten strijd.
Ze zijn opgestaan voor hun rechten door de eigenaren te beletten de overgebleven bezittingen van de fabriek te verkopen. Enerzijds door de fabriek te bezetten, anderzijds door juridische stappen te ondernemen.
Ze hebben voor het kantoor van Mark & Spencer in Phnom Penh gedemonstreerd, en voor het gebouw van het Ministerie van Arbeid en de rechtbank.
Ze hebben brieven geschreven aan de kledingmerken waarin ze om hulp en overleg vragen.
Maar niets van dit alles heeft geholpen.
Daarom eisen de werkers nu, gesteund door vakbonden en arbeidsrechtenorganisaties, dat de kledingmerken hun verantwoordelijkheid nemen en garanderen dat de werkers het achterstallige loon en vergoedingen ontvangen waar ze recht op hebben.


Watch the video
Uw bericht wordt naar het volgende e-mail adres verzonden:
corporate.press@marks-and-spencer.com, Nygard.Public.Relations@Nygard.com, bonmarche.sc@fticonsulting.com, info@workersunitedunion.ca