Kampanjen er avsluttet.Iran: Løslat Reza Shahabi og Esmail Abdi

I partnerskap med Education International og International Transport Workers' Federation.
I Iran blir fagforeningsaktivister forfulgt av myndighetene. Landet anerkjenner ikke de faglige rettighetene og fagforeningsledere fengsles for arbeidet med å forbedre medlemmenes arbeidsforhold og -betingelser. Education International og International Transport Workers' Federation er særlig bekymret for skjebnen til to av lederne: Reza Shahabi og Esmail Abdi.

Reza Shababi er kasserer i fagforeningen for bussjåfører i Teheran og omegn. Han fikk sykepermisjon etter å ha blitt dårlig behandlet under et fengselsopphold, men måtte tilbake i fengsel. På grunn av sykepermisjonen fikk han utvidet straffen sin med 968 dager. Reza har sultestreiket siden 9. august i protest mot de umenneskelige forholdene i iranske fengsler.

Esmail Abdi er leder for lærernes forening i Teheran. Han fikk fengselsdom på 6 år på grunnlag av fiktive anklager, og ble lagt inn på sykehus etter 38 dager sultestreik i protest mot undertrykkingen av lærere og mangel på uavhengig rettsvesen i Iran. Etter to dager måtte han tilbake til det beryktede Evin-fengselet. Esmail ble løslatt mot kausjon i juni, men ble fengslet på nytt 27. juli.

Esmail og Reza trenger din støtte! Bli med e-postaksjonen som er rettet mot iranske myndigheter der vi krever umiddelbar løslatelse av begge.
Meldingen din vil bli sendt til følgende e-postadresser:
media@rouhani.ir, iran@un.int, mission.iran@ties.itu.int, secretariat@iranembassy.be, rights@ei-ie.org