This campaign is now closed.Colombia: Stop sancties tegen vakbondsvoorzitter

In partnership with Public Services International, a global trade union federation representing 20 million working women and men who deliver vital public services in 154 countries.

Carlos E. Castañeda Ravelo is de voorzitter van de National Unitary Union of State Workers (SUNET), die meer dan 6.600 leden in Colombia vertegenwoordigt. SUNET is een partner van PSI en een lid van de Bogota-Cundinamarca-tak van de Centrale Unitaria de Trabajadores de Colombia (CUT).

In 2006 werd hij ontslagen en kreeg hij een werkverbod van 10 jaar voor publieke functies, alleen omdat hij het recht op vrijheid van vereniging uitoefende en zijn steun uitsprak voor een politieke kandidaat van de Polo Democrático Alternativo Partij voor de senaat Colombia. Het verbod is echter nog steeds van kracht en Castañeda heeft de nieuwe advocaat-generaal, Fernando Carrillo Florez, gevraagd de sanctie tegen hem te herzien en te laten vallen. PSI verzoekt ​​Florez om de zaak Castañeda zorgvuldig te herzien en de beslissing omtrent deze onrechtmatige en onevenredige sanctie volledig terug te draaien of in ieder geval uit te spreken dat deze door bereiken van het einde van de verjaringstermijn is vervallen.
Uw bericht wordt naar het volgende e-mail adres verzonden:
procurador@procuraduria.gov.co, fcarrilloflorez@gmail.com, rights@world-psi.org