Kolumbia: Szűntessék meg a szakszervezeti vezető elleni szaknciókat

Partnerünk Public Services International (PSI), a globális szakszervezeti szövetség, amely 20 millió nőt és férfit képvisel, akik 154 országban teljesítik az alapvető közszolgáltatásokat.

Carlos E. Castañeda Ravelo az Állami Alkalmazottak Egyesült Szakszervezetének (National Unitary Union of State Workers (SUNET) elnöke, amely 6600 tagot képvisel Kolumbiában. A SUNSET a PSI tagszervezete és tagja a Bogota-Cundinamarca Central Unitaria de Trabajadores de Colombia (CUT) szövetségnek. 2006-ban elbocsátották és tíz évre eltiltották állami hivatalban való foglalkoztatástól, mert kinyilatkozta – a szabad egyesülési jog alapján -, hogy támogatja Polo Democrático Alternativo Party jelöltjét a Köztársaság szenátusába. Mivel a foglalkoztatására vonatkozó rendelet még mindig érvényben van Castañeda azzal a kéréssel fordult az új nemzeti főügyészhez, Fernando Carrillo Florezhez, hogy helyezze hatályon kívül a vele szemben fennálló szankciókat. A PSI felkérte Florezt, hogy vizsgálja felül Castañeda esetét és szűntesse meg a méltánytalan és aránytalan szankciókat, vagy helyezze hatályon kívül azokat az elévülési idő végével.


Te is segíthetsz! Írd be a neved és az e-mail címed és kattints az „üzenet küldése” gombra a lap alján.

Név:
[kötelezõ]
E-mail cím:
[kötelezõ]
Szakszervezeted/szervezeted:
Országod:
Írd be saját üzeneted ide, vagy küld el a kész üzenetet.Ha a jövõben kapni szeretnél hasonló figyelemfelhívó üzenetet tõlünk, kérjük, pipáld be itt:

Stop spam!
Enter the number 3590 here:

Thank you

Az üzenetedet a következõ e-mail címekre továbbítjuk:
procurador@procuraduria.gov.co, fcarrilloflorez@gmail.com, rights@world-psi.org