This campaign is now closed.Georgië: Stop anti-vakbondsacties bij Rustavi Avot

In partnership with the Trade Union of Metallurgy, Mining and Chemical Industry Workers of Georgia and IndustriALL which represents 50 million workers in 140 countries in the mining, energy and manufacturing sectors and is a force in global solidarity taking up the fight for better working conditions and trade union rights around the world.

Georgische chemie arbeiders worden geconfronteerd met onderdrukking. De Georgische meststoffenproducent "Rustavi Azot" ooit het model van een sociaal verantwoorde onderneming, keerde zich na het aantreden van een nieuwe eigenaar begin 2017 tegen de lokale vakbond, de vakbond van metaal, mijnbouw en chemische industrie werknemers van Georgië (TUMMCIWG ), die gelieerd is aan IndustriALL Global Union. De werknemers van het bedrijf worden vervolgd en onderdrukt vanwege hun vakbondslidmaatschap. Onder druk van het hogere management van de onderneming dwingen ploegleiders de werknemers om hun lidmaatschap op te zeggen. Om het lokale vakbondswerk te ondermijnen heeft het management in januari-februari 2017 350 mensen illegaal ontslagen.

Sinds maart 2017 probeert TUMMCIWG de onderhandelingen met het management opnieuw te starten, helaas zonder succes. De vakbond heeft het Ministerie van Arbeid, Volksgezondheid en Sociale Zaken van Georgië herhaaldelijk om hulp gevraagd. Het ministerie slaagde er echter niet in de partijen aan de onderhandelingstafel te krijgen. Integendeel, de zwakke positie van het ministerie heeft in feite de criminele en discriminerende acties van het management van Rustavi Azot gefaciliteerd en aangemoedigd. In strijd met nationale wetgeving en ILO-verdragen 87 en 98 worden dagelijks tientallen werknemers tegen hun gedwongen om hun lidmaatschap van TUMMCIWG op te zeggen.
Uw bericht wordt naar het volgende e-mail adres verzonden:
info@rustaviazot.ge, info@president.gov.ge, info@moh.gov.ge