A kampány lezárult.Algéria: Az új kormány támadja az energiaszektor független szakszervezetét


IPartnerünk az IndustriALL, és az International Union of Foodworkers, ITUC valamint a Public Services International.

Algéria kormánya fokozza a háborúját a SNATEGS, független villamos-energiai és gázipari szektor szakszervezete ellen, amely az állami energiai társaság, a SONELGAZ dolgozóit tömöríti. Több száz szakszervezeti tagot, bizalmit és tisztségviselőt elbocsátottak, zaklatnak és üldöznek hamis okok miatt és nem engedik nekik, hogy gyakorolják alapvető emberi jogaikat.

Idén májusban a kormány visszavonta a SNATEGS jogi státuszát és hat hónapra börtönbe zárták az elnökét, Raouf Mellalt korrupció és a SONTELGAZ által elkövetett több millió algériainak túlszámlázásos tömeges csalás leleplezése miatt.

Most pedig a kormány teljesen fel akarja számolni a szakszervezetet. December 3-án a Munkaügyi Minisztérium bejelentette, hogy SNATEGS tartott egy értekezletet, amelyen felszámolta magát. Valójában egy nem hivatalos értekezletet tartottak, illetve a szakszervezet státuszáról csak a nemzeti kongresszus hivatott dönteni.

A SNATEGS él és harcol és szüksége van a támogatásodra. Küldj egy üzenetet az algériai hatóságoknak, mondd el nekik, hogy állítsák le a SNATEGS elleni háborút, tiszteljék a szakszervezeti jogokat, ejtsék a Raouf Mellal elleni vádakat, valamint vegyenek vissza minden tagot, akiket a szakszervezeti tevékenységükért bocsátottak el.
Az üzenetedet a következõ e-mail címekre továbbítjuk:
president@el-mouradia.dz, contact@mission-algeria.ch, info@ambassade-algerie.ch, chancellerie@amb-algerie.fr