Kampanjen er avsluttet.Korea: Stopp outsourcing av fare - rettferdighet for Kim Yong-gyun!

I partnerskap med Public Services International (PSI), en global fagorganisasjon som representerer 20 millioner arbeidstakere som leverer offentlige tjenester i 160 land

Kim Yong-gyun, en 24 år gammel kontraktsarbeider ble drept da han hang seg fast i et kulltransportbånd på Taean Power Plant. Kim jobbet alene i mørket med ekstremt farlig arbeid. Ifølge bedriftens hms-regler skulle han jobbet sammen med en til. Men store kostnadskutt etter outsourcing av slike operasjoner hadde ført til at Kim måtte jobbe alene.

Hendelsen har tent gnisten til en nasjonal bevegelse i Korea mot den bølgen av 'outsourcing av fare' som skjer på kraftverk og i hele den koreanske industrien. Presidenten i fagorganisasjonen Korean Federation of Public Services and Transportation Workers' Unions (KPTU) og 5 andre koalisjonsledere har vært i sultestreik siden 22. januar med krav om at hendelsen granskes og at de skyldige straffes.

PSI og KPTU har startet en kampanje med krav om granskning, forbedringer av sikkerheten på kraftverkene og at kontraktsarbeid insources med fast ansatte arbeidere.
Meldingen din vil bli sendt til følgende e-postadresser:
president@president.go.kr, rights@world-psi.org, kptu.intl@gmail.com