A kampány lezárult.Grúzia: Szolidaritás a sztrájkoló borjomi munkavállalókkal

Partnerünk az International Union of Food, Agricultural, Hotel, Restaurant, Catering, Tourism, Tobacco and Allied Workers' Associations (IUF) és a Trade Union of Georgian Employees in Agriculture, Trade and Industry.

A georgiai Borjomiban található két IDS Borjomi ásványvízgyár dolgozói 2022. május 31-én elsöprő többséggel kezdtek sztrájkolni, hogy tiltakozzanak 50 munkavállaló, köztük a szakszervezet vezetője, Tsotne Kiknadze elbocsátása, a bizonytalan foglalkoztatás, a bércsökkentés és a vállalat szakszervezeti díjak ellopása ellen.
Annak ellenére, hogy a menedzsment az erőfeszítéseit a munkavállalók megfélemlítésére, fenyegetésére és zsarolására fordította, elhatározták, hogy addig sztrájkolnak, amíg jogaikat vissza nem állítják, és a két üzemen előtt tiltakoznak. Körülbelül 400 munkavállaló követeli az összes elbocsátott munkavállaló visszahelyezését, beleértve a szakszervezet vezetőjét is; új kollektív szerződést, amely garantálja az állandó munkát; a szakszervezetnek járó tartozások kifizetését; a munkavállalók jogait kirívóan megsértő vezetők elbocsátását; és fizetésemelést. Miközben június 13-án Grúzia miniszterelnöke utasította a gazdasági és munkaügyi minisztereket, hogy szervezzék meg és könnyítsék meg a tárgyalásokat a munkavállalók és a munkáltató között, továbbra is nyomást kell gyakorolnunk a kormányra, hogy teljesítsék a sztrájkolók követeléseit. Nézd meg a videót, és kérjük, küldj üzenetet Grúzia kormányának, hogy tartsa tiszteletben a munkavállalók jogait.
Az üzenetedet a következõ e-mail címekre továbbítjuk:
agritradeunion@gmail.com, info@moh.gov.ge, m.akhmeteli@ids-borjomi.com, info@ctf.ru