Kampanjen er avsluttet.Georgia: Solidaritet med streikende arbeidere ved Borjomi-fabrikkene

I partnerskap med International Union of Food, Agricultural, Hotel, Restaurant, Catering, Tourism, Tobacco and Allied Workers' Associations (IUF) og Trade Union of Georgian Employees in Agriculture, Trade and Industry

Arbeiderne ved to IDS Borjomi mineralvannfabrikker i Borjomi, Georgia, gikk ut i streik 31. mai for å protestere mot oppsigelsene av 50 arbeidere, inkludert fagforeningslederen Tsotne Kiknadze, dårlige arbeidsforhold, lønnskutt og fordi selskapet stjal fagforeningskontingent.

Tross ledelsens anstrengelser for å trakassere, true og utpresse arbeiderne, er de bestemt på å streike helt til kravene er oppfylt og de står streikevakt utenfor begge fabrikkene.

Rundt 400 arbeidere krever gjeninnsetting av alle de oppsagte, inkludert fagforeningslederen, en ny tariffavtale som garanterer faste ansettelser, at selskapet betaler fagforeningskontingenten til fagforeningen, at ledere som har forbrutt seg mot rettighetene, blir sparket, og at de får lønnsforhøyelse.

Statsministeren har beordret statsråden for økonomi og arbeid til å legge til rette for forhandlinger. Men vi må holde presset mot regjeringen oppe. Se videoen og send klar beskjed til myndighetene om at arbeidernes rettigheter må respekteres!
Meldingen din vil bli sendt til følgende e-postadresser:
agritradeunion@gmail.com, info@moh.gov.ge, m.akhmeteli@ids-borjomi.com, info@ctf.ru