Kampanjen er avsluttet.#FreeRioWijaya: Indonesisk fagforeningsaktivist fengslet for vernearbeid

I partnerskap med Federasi Pekerja Pelabuhan Indonesia (FPPI) (Indonesian Port Workers’ Federation som Serikat Pekerja Jakarta International Container Terminal (SP JICT) er tilsluttet). Støttet av den Internasjonale Transportarbeiderføderasjonen (ITF).

20. august ble Rio Wijaya, en dedikert fagforeningsleder fra den indonesiske havnearbeiderforeningen Serikat Pekerja Jakarta International Container Terminal (SP JICT), brutalt angrepet av sikkerhetsvakter ved Hutchison Port's terminalen i Jakarta. Rio ble arrestert og fengslet etter falske anklager om å ha angrepet sikkerhetsvakter i 2019.

Vi ber deg bli med på å kreve at Hutchinsons Ports gjør alt de kan for å rydde opp og sørge for at Rio løslates og at alle anklager droppes.

Det fagforeningsfiendtlige klimaet ved Jakarta International Container Terminal (JICT) som er den største havna i Indonesia, har ført til at fagforeningsmedlemmer er redde for sikkerheten og rettighetene sine. Trusler og trakassering har pågått over lengre tid. De siste 18 månedene har det vært en rekke angrep mot fagforeningsaktivister, flere har blitt beskutt, 400 midlertidige arbeidere har blitt sagt opp, og de elendige sikkerhetsforholdene har gjort at fire arbeidere har mistet livet de tre siste årene.

Nok er nok. Bli med FPPI, SP JICT og ITF på å slåss tilbake. Vi gir oss ikke før Rio er løslatt.
Meldingen din vil bli sendt til følgende e-postadresser:
gunta@jict.co.id