This campaign is now closed.#FreeRioWijaya: Indonesische vakbondsactivist gevangen genomen

In partnership with Federasi Pekerja Pelabuhan Indonesia (FPPI) (Indonesian Port Workers’ Federation that Serikat Pekerja Jakarta International Container Terminal (SP JICT) is affiliated to). Supported by the International Transport Workers’ Federation (ITF).

Op 20 augustus 2019 werd Rio Wijaya, een toegewijde vakbondsactivist van de Indonesische havenbond Serikat Pekerja Jakarta International Container Terminal (SP JICT), bruut aangevallen door bewakers in de terminal van Hutchison Port in Jakarta. Vervolgens werd Rio gearresteerd en vastgehouden op valse beschuldiging van laster en mishandeling van de bewakers op 21 november 2019. Doe alsjeblieft mee en eis dat Hutchison Ports alles in het werk stelt om de waarheid boven tafel te krijgen, de onmiddellijke vrijlating van Rio te bewerkstelligen en ervoor te zorgen dat alle beschuldigingen tegen hem worden ingetrokken.

Het anti-vakbondsklimaat bij Jakarta International Container Terminal (JICT), de grootste containerhavenoperator in Indonesië, heeft ervoor gezorgd dat vakbondsleden vrezen voor hun rechten en veiligheid. Bedreigingen en intimidatie gericht op vakbondsactivisten op de terminal zijn schering en inslag. In de afgelopen 18 maanden bestonden deze uit het beschieten van auto's van vakbondsleden, het massa-ontslag van 400 tijdelijke arbeiders uit de haven en abominabele arbeidsomstandigheden van de terminal sinds juli 2016 die hebben geleid tot de dood van vier werknemers. Genoeg is genoeg! Doe mee met FPPI, SP JICT en ITF om terug te vechten. En we blijven vechten tot Rio vrij is.
Uw bericht wordt naar het volgende e-mail adres verzonden:
gunta@jict.co.id