Kampanjen er avsluttet.Tyskland: Ameos sparker arbeidere og nekter å forhandle


I partnerskap med Ver.di, et tysk fagforbund med nesten 2 millioner medlemmer som jobber med tjenester, blant annet innenfor helse, sosial, utdanning, kultur og media, og EPSU - European Public Service Union, som representerer 8 millioner arbeidstakere innenfor offentlige tjenester i Europa

Ansatte i Ameos i Tyskland, et stort privat sykehus-selskap som driver for profitt, krever anstendige lønninger og en tariffavtale. I staten Sachsen-Anhalt i Øst-Tyskland tjener sykepleiere for eksempel opp til 500 euro mindre i måneden enn sykepleiere i andre sykehus.

Men Ameos nekter å inngå tariffavtale med fagforeningen ver.di. Etter en stor kortvarig streik i november sparket Ameos 14 ansatte uten varsel og har truet med 800 oppsigelser hvis det blir flere aksjoner.

De ansatte har nå satt i gang en streik på ubestemt tid. De slåss for bedre lønn og tariffavtale. Bedre lønn vil også få flere til å ville jobbe i helsevesenet.

De ansatte trenger støtte fra deg i kampen. Vi oppfordrer deg til å støtte ved å delta i e-postkampanjen som er rettet mot administrerende direktør Frank-Ulrich Wiener og styrelederen i Ameos, Dr. Axel Paeger.

Se video
Meldingen din vil bli sendt til følgende e-postadresser:
info@ameos.ch