A kampány lezárult.Csehország: Szüntesse be a szakszervezetrombolást a Ryanair!

Partnerünk az Európai Közlekedési Dolgozók Szövetsége, amely magában foglalja az Európai Unió közlekedési szakszervezeteit, beleértve az Európai Gazdasági Térség, valamint Közép-és Kelet-Európát. Több mint 5 millió közlekedési dolgozót képvisel 200 közlekedési szakszervezetben és 41 európai országban.

Légiutaskísérő személyzet szakszervezetét, a B.United-et nemrég regisztrálták a Cseh Köztársaságban, amely a Ryanair alkalmazottjait és kölcsönzött munkavállalóit egyesíti. A munkavállalók május 28-án értesítették a Ryanairt, hogy létrehozták a szakszervezetet, és június 1-re rendkívüli ülést kezdeményeztek. Egy nappal később, május 29-én három szakszervezeti vezetőt - Matteo Pizzolatot, Andrea Schiraldit, Izhar Arcos Povedát – a Ryanair kirúgta. Ez egyértelmű támadás a Ryanair összes munkavállalójának szervezkedési joga ellen, és egy szélsőséges megfélemlítési taktika. A munkavállalók eltökélt szándéka, hogy a cseh Odborový svaz dopravy (OSD) szakszervezet segítségével szembe szállnak ezekkel az intézkedésekkel.

Támogasd őket Andrej Babiš cseh miniszterelnöknek, és Jana Málačova munkaügyi és szociális miniszternek küldött üzenettel.
Az üzenetedet a következõ e-mail címekre továbbítjuk:
etfeurope@gmail.com