Tämä kampanja on päättynyt.Kirgisian ammattiliittojen painostuksen on loputtava

In partnership with the International Trade Union Confederation (ITUC), the International Union of Food Workers (IUF), IndustriALL global union and Building and Wood Workers International (BWI).

Kirgisian ammattiliitot ovat kahden viime vuoden aikana joutuneet taistelemaan ammattiliittoja koskevan lain soveltamista vastaan. Laki rajoittaa merkittävästi ammattiliittojen toimintaa, määrittelee niiden järjestöllisiä rakenteita ja antaa valtiollisille toimijoille oikeuden valvoa liittoja. Maan ammattiliitot ovat järjestäneet mielenosoituksia lakia vastaan. Viranomaiset ovat vastanneet nostamalla tekaistuja syytteitä ja rikosoikeudenkäyntejä tällaisten ammattiliittojen johtajistoa vastaan ja syrjäyttäneet näitä johtoasemistaan. Liittojen johtajia ja aktivisteja painostetaan, heitä pidätetään, heitä kuulustellaan toistuvasti ja heitä provosoidaan. Liittojen toimistoihin samoin kuin ammattiyhdistysjohtajien koteihin on tehty kotietsintöjä ja liittojen tilejä on jäädytetty.

Osoita tukesi Kirgisian ammattiliitoille ja näiden vaatimuksille. Lähetä vastalauseviesti maan presidentille, hallitukselle ja parlamentille.
Viestisi lähetetään seuraaviin sähköpostiosoitteisiin:
okmot@mail.gov.kg, pisma@mail.gov.kg, ombudsman@inbox.ru, profsouz_kg@mail.ru