A kampány lezárult.Québec: Támogasd a szakszervezetek felszólítását a tárgyalásokra

Partnerünk az Education International és a Public Services International. Az Education International (EI) a tanárok és az oktatási dolgozók hangja szerte a világon. 383 tagszervezetén keresztül az EI több mint 32 millió tanárt és oktatástámogató személyzetet képvisel 178 országban és régióban. A Public Services Interational egy globális szakszervezeti szövetség, amely több mint 700 szakszervezetet tömörít, amelyek 154 ország 30 millió munkavállalóját képviselik.

Az Education International, két québeci tagszervezetének, a Centrale des Syndicats du Québec (CSQ) és a Fédération Nationale des Enseignantes et Enseignants du Québec (FNEEQ-CSN), a Public Services International és a Fédération interprofessionnelle de la santé du Québec (FIQ), valamint Québecben működő közszféra összes szakszervezetének szüksége van a szolidaritásodra, hogy rákényszerítse a kormányt érdemi kollektív tárgyalásokra.

A közszféra kollektív szerződéseinek megújításáról szóló egyéves tárgyalások után, a québeci kormány rugalmatlansága, a munkavállalók követeléseinek elutasítása és a munkafeltételeik elleni indokolatlan támadás miatt a Front Commun, a közszférában dolgozókat képviselő szakszervezetek közös frontja november 21–23-án sztrájkot szervezett. A FIQ tagjai november 23-24-én sztrájkoltak.

Az oktatási, felsőoktatási, egészségügyi és szociális szolgáltatási szektorban mintegy 420 000 munkavállaló szavazott elsöprő többséggel (95%) a sztrájk mellett, és egységfrontként gyűlt össze, hogy nyomást gyakoroljon a kormányra a tárgyalások érdekében.

A Front Commun a közszférában dolgozókat tömöríti – a Centrale des Syndicats du Québec (CSQ), a Fédération des Travailleurs et Travailleuses du Québec (FTQ), a Confédération des Syndicats Nationaux (CSN) és az Alliance du Personnel Professionnel et Technique de la Santé et des Services Sociaux (APTS). A FIQ több mint 80 000 ápolót, engedéllyel rendelkező gyakorló ápolót, légzőterapeutát és klinikai perfúziós szakembert képvisel, akik Quebec egészségügyi intézményeiben dolgoznak.
Az üzenetedet a következõ e-mail címekre továbbítjuk:
premierministre@quebec.ca, ministre@education.gouv.qc.ca, EILabourstart@ei-ie.org, Sonia.LeBel.CHMP@assnat.qc.ca, fanny.cantin@sct.gouv.qc.ca, Francois.Legault.ASSO@assnat.qc.ca, ministre@msss.gouv.qc.ca