Kampanjen er avsluttet.Filippinene: Fagorganiserte lærere truet på livet

I partnerskap med Education International, en global fagorganisasjon for ansatte innen utdanning. EI har 396 tilsluttede fagforbund fra 171 land som representerer 32,5 millioner ansatte

Den globale fagorganisasjonen Education International (EI) ber fagorganiserte fra hele verden om å protestere overfor Filippinenes president Rodrigo Duterte mot dødstruslene overfor generalsekretæren i Alliance of Concerned Teachers (ACT), Raymond Basilio, og mot den ulovlige spredningen av opplysninger om fagorganiserte som filippinske myndigheter driver.

Raymond Basilio mottok dødstrusler på mobiltelefonen under en ACT pressekonferanse 11. januar, der ACT fordømte den konstante trakasseringen av, og truslene mot, medlemmer og tillitsvalgte. Personen som truet Basilio hadde detaljert kunnskap om han, og kunne fortelle at det var utstedt en ordre om å drepe han med mindre han samarbeidet.

Selv om politi og myndigheter benekter å ha noe med det å gjøre, har ACT erfart at politiet både nasjonalt og i flere regioner har spredt opplysninger om medlemmer og tillitsvalgte, noe som er brudd på både filippinsk og internasjonal lov.

Education International ber deg delta i e-postaksjonen som er rettet mot filippinske myndigheter.
Meldingen din vil bli sendt til følgende e-postadresser:
pcc@malacanang.gov.ph, brusselspe@gmail.com, newyork.pm@nypm.org, rights@ei-ie.org