Kampanjen er avsluttet.Iran: Løslat fengslede forsvarere av arbeidstakerrettigheter!

   
I partnerskap med International Union of Food, Agricultural, Hotel, Restaurant, Catering, Tourism, Tobacco and Allied Workers' Associations (IUF), International Trade Union Confederation (ITUC), UNI Global Union, IndustriALL og International Federation of Journalists.

De to kjente aktivistene for arbeidstaker-rettigheter, Haleh Safarzadeh og Alireza Saghafi, ble arrestert 11. mars i år og umiddelbart plassert i Kachuei-fengselet i Karaj for å sone ett år. Safarzadeh er lærer, mens Saghafi er forfatter og bilmekaniker. Begge jobber ved Center for Workers' Rights (KANOON), der de informerer arbeidstakere om deres rettigheter og forsvarer ofre for undertrykkelse.

De to som har vært fengslet flere ganger gjennom mange år, ble arrestert sammen med andre aktivister i april 2019 i forkant av planlagte 1. mai-feiringer over hele Iran. De ble dømt for 'propaganda mot systemet' og soner nå dommene sine. Saghafi lider av høyt blodtrykk og hjerteproblemer, men nektes legehjelp.

Angrepet i 2019 på sivile og arbeidstakerrettigheter var et forspill til den brutale undertrykkelsen av de store demonstrasjonene som foregikk over hele Iran i november samme år, da flere hundre arbeidere ble drept og mange tusen arrestert.

Undertrykkelsen av rettighetsforkjempere har økt kraftig i 2022. Vi ber deg støtte kravet om at de løslates øyeblikkelig og betingelsesløst!
Meldingen din vil bli sendt til følgende e-postadresser:
info_leader@leader.iran, iran@un.int, iranunog@mfa.gov.ir, iranconsulate.lon@mfa.gov.ir