Kampanjen er avsluttet.Belarus: Fagforeningsaktivitet er ikke ekstremisme!

``````````
I partnerskap med organisasjonen Salidarnast, som ble dannet i Bremen av belarusiske fagforeningsaktivister som har flyktet fra Belarus. Organisasjonen er dannet for å støtte de aktivister som er fengslet og dømt av Lukashenko-regimet.Salidarnast gir humanitær, juridisk og internasjonal støtte til disse og deres familier; og oppfordrer alle om å delta i kampen for at politiske fanger løslates. Kampanjen er satt i gang i samarbeid med Belarusian Congress of Democratic Trade Unions, International Trade Union Confederation (ITUC), International Union of Foodworkers (IUF), IndustriALL global union og Public Services International (PSI).
For ett år siden, 19. april 2022, ble en rekke fagforeningsledere og aktivister i den uavhengige fagbevegelsen i Belarus (Hviterussland) arrestert. Årsaken til arrestasjonene var deres kritikk mot belarusiske myndigheter for brudd på menneskerettighetene og at fagbevegelsen åpent kritiserte myndighetenes støtte til den russiske invasjonen av Ukraina.

Mer enn 30 fagforeningsledere ble dømt til fengselsstraffer på opptil 9 år på oppdiktede anklager. Alle demokratiske, uavhengige fagforeninger ble oppløst, og fagforeningsaktivitet ble forbudt.

Fagforeningsaktivister og medlemmer som hadde deltatt i protestene i 2020 mistet jobben, og familiene er uten inntekt. Fengslede fagforeningsledere står på myndighetenes liste over ekstremister og terrorister.

Fagforeninger skal ha full rett til å operere fritt og forsvare rettighetene og interessene til medlemmene sine. Undertrykking og forfølgelse må stoppe og politiske fanger må løslates!
Video
Meldingen din vil bli sendt til følgende e-postadresser:
zaidarnast@gmail.com