Tämä kampanja on päättynyt.Algeria: Uusi hallitus hyökkää riippumatonta energia-alan liittoa vastaan


In partnership with IndustriALL, the International Union of Foodworkers, Public Services International and the International Trade Union Confederation.

Algerian hallitus kiihdyttää sähkö- ja kaasualan työtekijöiden riippumatonta liittoa, SNATEGS:ia vastaan, johon valtion energiayhtiön työntekijät SONELGAZ:in työntekijät ovat järjestäytyneet. Satoja liiton jäseniä, valtuutettuja ja toimitsijoita on erotettu, ahdisteltu ja vainottu tekaistujen syytösten perusteella koska he ovat harjoittaneet perusoikeuksiaan.
Viime vuoden toukokuussa hallitus kumosi SNATEGin oikeusaseman ja tuomitsi liiton puheenjohtajan Raouf Mellalin kuudeksi kuukaudeksi vankilaan, koska hän oli paljastanut SONELAGAZin yli kymmenen vuoden ajan harjoittaman korruption ja valtavat petokset laskuttaessaan kymmeniltä miljoonilta algerialaisilta ylihintaa käyttömaksuissa.
Nyt hallitus yrittää lopettaa liiton toiminnan kokonaan. Joulukuun 3. päivä työvoimaministeri ilmoitti, että SNATEGS oli pitänyt kokouksen, jossa se oli päättänyt lakkauttaa itsensä! Laillista kokousta ei ollut pidetty ja liiton sääntöjen mukaan vaan ainoastaan kansallinen kokous voi tehdä tällaisen päätöksen.
SNATEGS on toiminnassa ja taistelee ja tarvitsee tukeasi. Lähetä viesti Algerian viranomaisille ja vaadi heitä lopettamaan sotansa SNATEGSia vastaan, kunnioittamaan liiton oikeuksia ja oikeusasemaa, luopumaan kaikista Raoul Mellalia ja liiton jäseniä ja edustajia vastaan nostetuista syytöksistä, jotka heitä vastaan on nostettu pelkästään kostona heidän toiminnastaan liitossa ja ottamaan takaisin tehtäviinsä kaikki ammattiliitossa toimintansa ja oikeuksiensa harjoittamisensa vuoksi erotetut.
Viestisi lähetetään seuraaviin sähköpostiosoitteisiin:
president@el-mouradia.dz, contact@mission-algeria.ch, info@ambassade-algerie.ch, chancellerie@amb-algerie.fr