Kampanjen er avsluttet.Kasakhstan: Stopp undertrykking og fysiske angrep på lederne av den uavhengige fagbevegelsen

I partnerskap med International Trade Union Confederation, IndustriALL, KNPRK - the Confederation of Independent Trade Unions of Kazakhstan ,Confederation of Labour of Russia (KTR), Industri Energi og Svenssonstiftelsen.

Kasakhstan er av ITUC regnet som et av verdens verste land når det gjelder brudd på arbeidstakerrettigheter. Undertrykking og voldelige, fysiske angrep på ledere og aktivister i de uavhengige fagforeningene fortsetter.

25. september ble det satt i gang en rettssak basert på falske anklager mot Erlan Baltabai, lederen for energiarbeidernes fagforening som er tilsluttet den bannlyste uavhengige hovedorganisasjonen Confederation of Independent Trade Unions of the Republic of Kazakhstan (KNPRK). Anklagene mot Baltabai følger etter rettssaker mot andre fagforeningsfolk som Larissa Kharkova, og er uttrykk for statlig innblanding i fagforeningene, et brudd på en av ILOs kjernekonvensjoner.

10. november ble Dmitriy Senyavskiy, en lokal tillitsvalgt i energiarbeidernes fagforening, angrepet og brutalt banket opp av ukjente personer og måtte legges inn på sykehus rett før han skulle møte en internasjonal fagforeningsdelegasjon.

Vi oppfordrer deg å bli med på protestene overfor kasakhstanske myndigheter. Vi krever at de slutter med forfølgelse og vold mot uavhengige fagforeningsledere, og at de sørger for at fagforeninger kan virke i frihet og sikkerhet.
Meldingen din vil bli sendt til følgende e-postadresser:
akorda.press@gmail.com, mission@kazakhstan-geneva.ch, geneva@mfa.kz, kazakhstan@un.int, press@mfa.kz, knprkcampaign@gmail.com