A kampány lezárult.Jordánia: Engedje szabadon a Tanárok Szövetségének vezetőit

Partnerünk az Education International, a globális szakszervezet, amely 396 tagszervezete 171 országban és régióban 32,5 millió tanárt és szakmai támogatót képvisel.

Az Education International (EI) felszólítja a munkavállalókat és a szakszervezeti tagokat, hogy sürgessék a jordániai hatóságokat, hogy haladéktalanul engedjék szabadon az tanárok szövetségének vezetőit, és vonják vissza a Jordán Tanárszövetség (JTA) által végzett valamennyi szakszervezet tevékenység jogellenes felfüggesztését.

A jordániai biztonsági erők július 25-én tartóztatták le a szakszervezet vezetőit, rajtaütöttek a szakszervezeti irodákon, és két évre bezárták a szakszervezetet. A JTA bírálta a kormányt a Covid-válság rossz kezelése miatt. Ugyanezen a napon rohamrendőröket vezényeltek a JTA tagjai által kezdeményezett békés tüntetések megállítására, amelyek elítélik a szakszervezeti jogok elleni fellépést.

Jordániai kormánya a tavaly márciusban elfogadott sürgősségi törvényeket a polgári és politikai jogok korlátozására használja.

Írd alá az üzenetet, amely támogatja a szakszervezeti vezetők feltétel nélküli szabadon bocsátását, és garantálja a tanárok és az oktatási dolgozók alapvető jogainak gyakorlását Jordániában.
Az üzenetedet a következõ e-mail címekre továbbítjuk:
moecs@moe.gov.jo, info@mol.gov.jo