This campaign is now closed.Jordanië: Bevrijd leraren die gevangen zijn gezet vanwege het uiten van bezorgdheid over Covid-19

In samenwerking met Education International, een wereldwijde vakbondsfederatie van 369 verenigingen in 171 landen en gebieden die zo’n 32,5 miljoen onderwijs en ondersteuningsprofessionals vertegenwoordigd.

Education International (EI) roept werknemers en vakbondsleden op om er bij de Jordaanse autoriteiten op aan te dringen om de leiders van de onderwijsvakbonden onmiddellijk vrij te laten en de onwettige opschorting van al het vakbondswerk door de Jordanian Teacher Association in te trekken.

De Jordaanse veiligheidstroepen arresteerden vooraanstaande leden van de vakbond op 25 juli, viel de vakbondskantoren binnen en sloot de vakbond voor twee jaar. JTA had de regering bekritiseerd vanwege hun slechte aanpak van de Covid-crisis. Op dezelfde dag werd de oproerpolitie ingezet om vreedzame demonstraties te stoppen die waren geïnitieerd door JTA-leden die het harde optreden tegen de vakbondsrechten aan de kaak stelden.

De Jordaanse regering maakt gebruik van noodwetten die afgelopen maart zijn uitgevaardigd om burgerrechten en politieke rechten te beperken.

Onderteken dit bericht om de onvoorwaardelijke vrijlating van vakbondsleiders te steunen en de uitoefening van de fundamentele rechten van leerkrachten en onderwijsmedewerkers in Jordanië te garanderen.
Uw bericht wordt naar het volgende e-mail adres verzonden:
moecs@moe.gov.jo, info@mol.gov.jo