Kampanjen er avsluttet.Hviterussland: Løslat fagforeningsledere og aktivister!


I partnerskap med BITU og IndustriALL Global Union.

Etter valgjukset som ble fulgt av ekstrem vold fra sikkerhetsstyrkene mot fredelige demonstranter, ble Siarhei Charkasau og arbeidskameratene hans med på streiken ved gjødselfabrikken JSC Belaruskali. De krevde på en fredelig måte frihet, demokrati og respekt.

Siarhei jobber på Belaruskali og er nestleder i den hviterussiske uavhengige fagforeningen BITU som er tilsluttet IndustriALL Global Union. I de to siste månedene har Siarhei blitt dømt tre ganger for å ha deltatt i en uautorisert protest i Soligorsk, der gruvearbeidere ved Belaruskali hadde erklært streik i protest mot det riggede valget.

Siden har flere titalls aktivister og medlemmer i streikekomiteen blitt rettsforfulgt, truet, bøtelagt og mistet goder på jobben. Siarhei og tre av kollegene hans, BITU-medlemmene Pavel Puchenia, Yury Korzun og Anatol Bokun sitter nå i fengsel. Mens de sitter der, får de nye dommer mot seg.

Støtt BITU og IndustriALLs krav om å få slutt på forfølgelsen av ansatte i Belaruskali for at de har deltatt i streiken. Krev øyeblikkelig løslatelse av tillitsvalgt Siarhei Charkasau og fagforeningsaktivistene Pavel Puchenia, Yury Korzun og Anatol Bokun fra streikekomiteen.
Meldingen din vil bli sendt til følgende e-postadresser:
Strunevsky@house.gov.by, murina@house.gov.by