This campaign is now closed.Algerije: bevrijd vakbondsleider Mourad Ghedia

In partnership with Public Services International, a Global Union Federation of more than 700 trade unions representing 30 million workers in 154 countries and SNAPAP Algeria.

Mourad Ghedia, voorzitter van de SNAPAP / CGATA voor werknemers in de justitiële sector, is gearresteerd en gevangen gezet in de gevangenis van El-Harrach. Doe mee aan de LabourStart-campagne waarin wordt opgeroepen tot zijn onmiddellijke vrijlating.

Mr. Ghedia, griffier van beroep, werd in 2012 voor bijna drie jaar geschorst, samen met 57 andere mensen vanwege een staking zonder dat enige procedure was gevolgd en zonder aanvullende schriftelijke stukken.

De vrijheid om te staken is een fundamenteel burgerrecht en een essentieel uitvloeisel van de vrijheid van vereniging, de gevangenneming van vakbondsleiders om redenen die verband houden met legitieme eisen vormt een ernstige belemmering voor de uitoefening van hun rechten en schendt de vrijheid van vereniging.

We verwerpen de arrestatie en gevangenneming van Mourad Ghedia en roepen de Algerijnse regering op om onmiddellijk alle strafrechtelijke aanklachten tegen M. Ghedia in te trekken en de internationale verdragen te respecteren die Algerije zelf heeft geratificeerd.
Uw bericht wordt naar het volgende e-mail adres verzonden:
contact@mjustice.dz, president@el-mouradia.dz, snapap_snata@yahoo.com, femmesnapap@yahoo.fr