A kampány lezárult.Algéria: Engedjék szabadon Mourad Ghedia szakszervezeti vezetőt

Partnerünk a Public Services International, Globális Szakszervezeti Szövetség, amelynek több mint 700 tagszervezete 30 millió dolgozót képvisel 154 országban, köztük a SNAPAP-t Algériban.``

Mourad Ghediát, az algériai igazságügyi szektorban dolgozók szakszervezetének, a SNAPAP/CGATA elnökét letartóztatták és az El-Harrach börtönben tartják fogva. Csatlakozz a LabourStart kampányhoz, amely az azonnali szabadon bocsátását követeli. .

Mourad Ghedia-t, aki szakmája szerint írnok, 2012-ben mintegy három évre felfüggesztették, mert 57 másik társával együtt sztrájkolt. Tették ezt anélkül, hogy bármilyen eljárást lefolytattak volna velük szemben, vagy bármilyen hivatalos értesítést kaptak volna.

A sztrájkban való részvétel alapvető polgári jog, amely az egyesülési szabadságból alapvetően következik. A szakszervezeti vezetők jogos követelések miatti fogva tartása súlyos korlátozást jelent jogaik gyakorlásában, és sérti az egyesülési szabadságot.

Elítéljük Mourad Ghedia önkényes letartóztatását és bebörtönzését, és felszólítjuk az algériai kormányt, hogy haladéktalanul bocsássa szabadon és ejtse M. Ghedia elleni valamennyi büntetőjogi vádat, és tartsa tiszteletben azokat a nemzetközi egyezményeket, amelyeket Algéria is ratifikált.
Az üzenetedet a következõ e-mail címekre továbbítjuk:
contact@mjustice.dz, president@el-mouradia.dz, snapap_snata@yahoo.com, femmesnapap@yahoo.fr