Albania: Stopp undertrykkelsen av gruvearbeidere nå!

I partnerskap med Gruvearbeiderforeningen i Bulgiza (Albania), den første demokratiske fagforeningen for gruvearbeidere, uavhengig av politiske partier og arbeidsgivere

The Trade Union of United Mineworkers of Bulqiza (Albania) ble dannet 17. november i år. Fem dager etterpå ble lederen for fagforeningen sparket av AlbChrome, et datterselskap av det største gruveselskapet i regionen, Balfin.

Arbeiderne gikk til streik med krav om at lederen deres ble tatt inn igjen og at det måtte bli slutt på undertrykkelsen. De krevde også høyere lønn. I dagene som fulgte ble flere fagforeningsledere midlertidig fengslet og forhørt av politiet. 2. desember sparket AlbChrome enda en av de tillitsvalgte.

Under angrep fra både arbeidsgiver og politi og med media som støtter den rikeste personen i Albania, bestemte arbeiderne seg for å avslutte streiken da de fikk løfte fra det lokale arbeidsinspektoratet om at de ville undersøke oppsigelsen av de tillitsvalgte.

Oppsigelsen av de to tillitsvalgte er svært alvorlig for framtida for denne fagforeningen og for de oppsagte og deres familier. Selv om eksportinntektene fra krom utgjør over 100 millioner euro i året, er familiene i Bulgiza blant de fattigste i Albania. De er helt avhengige av arbeidet i gruvene.

Imens har angrepene på fagforeningen fortsatt. 12. desember fikk enda en tillitsvalgt advarsel om oppsigelse og forflyttet. Støtt de albanske gruvearbeiderne i deres kamp mot fagforeningsknusing!


Du kan hjelpe! Fyll ut navn og e-postadresse. Klikk deretter på 'Send melding' nederst på siden.

Navn:
[nødvendig]
E-postadresse:
[nødvendig]
Din fagforening/organisasjon:
Landet ditt:
Skriv inn meldingen din her - eller bare bruk standardmeldingen.


Stop spam!
Skriv tallet 4275 her:

Takk!


Hvis du vil motta meldinger om nye kampanjer fra oss, kan du merke av i denne boksen:

Yes:
No:Meldingen din vil bli sendt til følgende e-postadresser:
sindikataminatoreve@gmail.com, info@financa.gov.al