A kampány lezárult.Kanada: Vessenek véget a kizárásnak, és engedjenek dolgozni 28 000 művészt

Partnerünk az ACTRA and ACTRA Toronto. Az ACTRA (Alliance of Canadian Cinema, Television and Radio Artists) több mint 28 000 hivatásos előadóművész nemzeti szövetsége, akik angol nyelvű médiában dolgoznak Kanadában, beleértve a tévét, a filmet, a rádiót és a digitális médiát. Színészek, komikusok, bemondók, kaszkadőrök, előadók, táncosok, narrátorok, szinkronszínészek, házigazdák, koreográfusok, modellek, énekesek, háttérelőadók, bábosok és még sok más szakmát gyakorolnak. Az ACTRA-nak 9 tagszervezete van Kanadában, amelyből az ACTRA Toronto 15000 taggal az ország legnagyobb szervezete.

Több mint 28 000 ACTRA-tag, színész és más előadóművész a célpontja Kanada történetének legnagyobb kizárásának.

A foglalkoztatójuk a Kanadai Ügynökségeket képviselő Intézet (ICA). Néhány ügyfelük közé tartozik a kanadai kormány és olyan vállalatok, mint a Walmart, a Google és a MacDonald's. Az ACTRA és az ICA több, mint 60 éve kötötték meg a rádió- és tévéreklámokra vonatkozó kollektív szerződést.

Az elmúlt tavasszal az ICA olyan javaslatokkal ült asztalhoz, amelyek 60%-kal csökkentették volna a béreket, és jelentősen csökkentették volna a juttatásokat, még a nyugdíjrendszert is megszüntetnék. Annak ellenére, hogy a szereplők juttatásai az átlagos kereskedelmi költségeknek csak mintegy 2%-át teszik ki, nyilvánvaló, hogy ez a kísérlet arra irányult, hogy a béreket nyereséggé alakítsák át, és hogy megtörjék a szakszervezetet.

Bár néhány érintett híres művész, akiket sokan felismernénk, a túlnyomó többség olyan színész, akik jövedelmük nagy részét reklámokból szerzik. Emellett bizonytalan a munkájuk, mert fellépésenként foglalkoztatják őket, így nem különböznek az autómegosztó vagy élelmiszer-kiszállítóktól, és hasonló éves jövedelemmel rendelkeznek.

Az ACTRA támogatása érdekében is kérlek, segíts megszüntetni a kizárást az alábbi üzenet elküldésével.
Az üzenetedet a következõ e-mail címekre továbbítjuk:
takeaction@actratoronto.com, megan.hardisty@ddbcanada.com, christopher.andrews@bbdo.ca, daniel.shearer@cossette.com, bryan.kane@fcb.com, neal.owusu@greycanada.com, jill.nykoliation@jptbwa.com, ben.tarr@leoburnett.ca, ryan.timms@mccann.com, brett.mcintosh@publicisna.com, mgauthier@sidlee.com, leanne.mclellan@ca.forsman.co, info@brandfire.com , scott@theica.ca