Kampanjen er avsluttet.Sekkingstad og Sunds fagforeningsknusing må stoppes


I partnerskap med Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) som organiserer 30.000 produksjons-, vedlikeholds- og transportansatte i mat- og drikkevareindustrien i Norge og IUF, en global fagorganisasjon som representerer ansatte innen jordbruk og plantasjer; foredling og produksjon av mat- og drikkevarer; hotell, restaurant og catering. IUF har medlemmer fra 414 fagforbund i 128 land og representerer mer enn 10 millioner arbeidere

I Oktober 2017 signerte Norse Production tariffavtale med Norsk Nærings- og nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) etter at de ansatte hadde måttet streike i 34 dager for å få avtale. Det var en viktig seier for fagbevegelsen i Norge.

Men selskapet saboterte alle forsøk på godt samarbeid. Det ble tydelig at de sammen med sin oppdragsgiver Sekkingstad AS arbeidet med å finne løsning for å knuse fagforeningen. Det klarte de den 5. april 2018 ved å slå selskapet konkurs.

Allerede 2 uker etter konkursen startet tre tidligere ledere opp igjen driften i et nytt selskap, Sund Laksepakkeri AS. Ingen av de fagorganiserte fikk mulighet til å jobbe på den nye bedriften. Den nye ledelsen er enda mer fagforeningsfiendtlige enn den forrige. Dette er ren fagforeningsknusing.

De fagorganiserte krever så samme måte som de uorganiserte å få jobb i det nye selskapet.

Dette er et av de verste forsøkene på fagforeningsknusing vi har sett i Norge. Vi kan aldri akseptere sånt. Støtt arbeiderne ved å delta i e-postkampanjen som er rettet mot Sekkingstad AS og Sund Laksepakkeri AS.
Meldingen din vil bli sendt til følgende e-postadresser:
eva@sundlaksepakkeri.no, kjersti@sundlaksepakkeri.no, liudas@sundlaksepakkeri.no, piotr@sundlaksepakkeri.no, baard@sekkingstad.no