A kampány lezárult.Norvégia: Sekkingstad és Sund, le kell állítani a szakszervezet-rombolást!

In partnership with the Norwegian Food and Allied Workers Union (NNN), the trade union for 30.000 workers in the food industry in Norway and the IUF, an international federation of trade unions representing workers employed in agriculture and plantations; the preparation and manufacture of food and beverages; hotels, restaurants and catering services; all stages of tobacco processing. The IUF is composed of 414 affiliated trade unions in 128 countries representing over 10 million workers.

Tavaly ősszel tartott 35 napos sztrájk után a Norse Production végül aláírta a halfeldolgozó ipar kollektív szerződését. A Norse Production alvállalkozója volt a legnagyobb lazacexportáló vállalat, a Sekkingstad Részvénytársaságnak, amelynek több mint száz kiskereskedelmi és feldolgozó leányvállalata van a világon. A társaság forgalma 2017-ben több mint kétmilliárd norvég korona volt.

A tulajdonosok csődbe vitték a Norse Productiont. Néhány nappal később a Sekkingstad Részvénytársaság új alvállalkozót hozott létre, Sund Laksepakkeri néven, ugyanazon a helyen és majdnem ugyanazzal a menedzsmenttel. Az új cég egyetlen szervezett munkavállalót sem vett fel és a kollektív szerződés is megszűnt. A Norse Production csődjét és az új vállalat alapítását a Sekkikgstad Részvénytársaság tervelte ki azért, hogy megszabaduljon a kollektív szerződéstől és a szervezett munkásoktól. Ez szakszervezet rombolás és ezt nem fogadhatjuk el. Küld el tiltakozásodat a Sekkingstad and Sund Laksepakkeri tulajdonosainak és a menedzsmentjének.
Az üzenetedet a következõ e-mail címekre továbbítjuk:
eva@sundlaksepakkeri.no, kjersti@sundlaksepakkeri.no, liudas@sundlaksepakkeri.no, piotr@sundlaksepakkeri.no, baard@sekkingstad.no