A kampány lezárult.Oroszország: Szakszervezet-rombolás a Moszkvai Fizikai és Technológiai Egyetemen

Â
Partnerünk az UNISOL és az Oroszországi Munkaügyi Szövetség - KTR.

A Felsőoktatási Személyzet Szakszervezete, az University Solidarity (UNISOL) évek óta küzd a tanárok jogaiért a Moszkvai Fizikai és Technológiai Egyetemen (MIPT). Szakszervezeti nyomásra a korábbi rendkívül alacsony szintről nőttek a bérek. A szakszervezet elérte, hogy ne emeljék a professzorok tanítási kötelezettségét, harcolt a rektor azon kezdeményezése ellen, hogy válasszák a karok és osztályok vezetőit és azért, hogy az egyetem megfeleljen az orosz munkaügyi szabályoknak.
A szakszervezet ellenállása arra irányult, hogy megakadályozza az egyetem demokratikus kormányzását korlátozó megszorításokat, ami kiváltotta a rektor haragját, aki úgy döntött eltávolítja Maxim Balashovot matematika professzort, a szakszervezet elnökét. A legmagasabb matematika professzori állás, amit Balashov öt éve töltött be (aki 19 évig dolgozott az MIPT-n különböző beosztásokban) megújításáért zajló pályázati eljárás során számos jogszabályt sértettek meg nem beszélve a tisztesség íratlan szabályairól. Az eljárás alatt az bírálók nyíltan kifejezték Balashov professzor elleni kritikájukat, amit a szakszervezetben betöltött tisztsége és aktivitása motivált.
Kérjük, támogasd az UNISOL küzdelmét a szakszervezeti jogokért és a demokráciáért, és küld el az alábbi üzenetet Mr. Nikolay Kudryavstevnek, az MIPT rektorának.
Az üzenetedet a következõ e-mail címekre továbbítjuk:
press@mipt.ru, mipt-unisolidarity@yandex.ru