Kampanjen er avsluttet.Iran: Stopp fengsling av lærere nå

I partnerskap med Education International, en global fagorganisasjon med 396 tilsluttede nasjonale forbund fra 171 land, og som representerer 32,5 millioner arbeidstakere innen utdanning

Iranske lærere fortsetter å bli utsatt for alvorlig undertrykkelse fordi de med fredelige midler forsvarer rettighetene og frihetene sine. Minst 15 lærere ble fengslet og mange flere ble forhørt og truet av sikkerhetsstyrkene fordi de deltok i en fredelig todagers streik. Streiken ble organisert av Coordination Council of Iranian Teacher Trade Associations (CCITTA) 13-14. november i en rekke byer over hele landet. En liknende streik 14-15. oktober førte også til arrestasjoner av læreraktivister.

Lærerne krever en anstendig lønn, gratis og god utdanning for alle, og retten til å danne og slutte seg til uavhengige fagforeninger. Lærerne krever også at alle lærere som sitter fengslet for å ha forsvart rettighetene sine, blir løslatt.

Lærerne i Iran ber deg støtte kravet overfor iranske myndigheter. Myndighetene må stoppe forfølgelse og kriminalisering av dem som slåss for rettighetene sine og uavhengige fagforeninger.
Meldingen din vil bli sendt til følgende e-postadresser:
media@rouhani.ir, iran@un.int, secretariat@iranembassy.be, rights@ei-ie.org