A kampány lezárult.Dél-Korea: Védjük meg a kamionosok biztonságos díjszabását

Partnerünk az International Transport Workers Federation és a Korean Public Service and Transport Workers' Union (KPTU).

Dél-Koreában 1000 ember hal meg évente kamionbaleset következtében, mert az olyan nagyvállalatok, mint a Samsung és a Hyundai korlátozza a kamionvezetők létszámát. A koreai kamionvezetők kétszer annyit dolgoznak, mint az OECD országokban átlagosan, de „tulajdonosként” nem védi őket a munkajog.

Évekig tartó küzdelem eredményeként a KPTU Szakszervezet Teherfuvarozók Szolidaritás Osztálya (TruckSol) tavaly történelmi győzelmet aratott, ami alapján a „Teherfuvarozók Biztonságos Díjszabási Tanácsa” lefektette a biztonságos díjszabás alapjait, amit a megrendelőknek be kell tartaniuk. Nemrégiben az ILO Szakértői Bizottsága a biztonságos díjszabásra vonatkozó irányelveket fogadott el, ami alapjául szolgált a koreai és más országok számára is, és amelyek adoptálása a kormányok felelőssége és fenntartható fizetési rendszert biztosít a szállítási ellátóláncokban résztvevő tulajdonos sofőrök számára.

Azonban mostanra a koreai kamionvezetők élet-halál harcot vívnak a biztonságos díjszabási rendszer védelmében olyan megrendelőkkel, akik fel akarják rúgni a megállapodást, a koreai kormány pedig nem akar dönteni. Ha a Bizottság hamarosan nem fogadja el a díjszabásokat, az egész rendszer veszélybe kerül és sok élet kerülhet veszélybe. Kérjük támogasd a koreaiak és a világon máshol a Biztonságos Díjszabásért folytatott küzdelmet.

Kérjük támogasd a koreai és globális Biztonságos Díjszabási rendszert.

Nézd meg a videót!
Az üzenetedet a következõ e-mail címekre továbbítjuk:
president@president.go.kr, kptuintlaction@gmail.com