Zimbabwe: trek aanklacht in en herplaats ontslagen verpleegsters

In partnership with Public Services International, a Global Union Federation of more than 700 trade unions representing 30 million workers in 154 countries, and the Zimbabwean Nurses Association (ZINA).

De Zimbabwaanse regering heeft 13 verpleegsters gearresteerd die protesteerden tegen hun verslechterende loon en arbeidsomstandigheden. Ze zijn inmiddels op borgtocht vrijgelaten, maar zijn wel ontslagen. Nu het inflatiepercentage rond de 1000% schommelt, zijn de kosten van levensonderhoud zo snel en enorm gestegen dat de salarissen van de publieke sector bijna waardeloos zijn geworden.

De Zimbabwean Nurses Association (ZINA), met medewerkers uit Harare en Bulawayo, dringt aan op salarisverhoging, verhoging van COVID-19-vergoedingen en adequate verstrekking van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM). Zij deden dit was nadat de regering het tweezijdige onderhandelingspanel voor de sector overbodig had gemaakt, omdat zij eenzijdig verklaarde de komende drie maanden geen enkele vorm van collectieve onderhandelingen aan te gaan.

Steun ZINA en de Zimbabwaanse verpleegsters en verstuur de protestbrief waarin wordt opgeroepen tot vrijlating en herplaatsing van alle verpleegkundigen en de Zimbabwaanse regering oproept om te stoppen met het intimideren en lastigvallen van gezondheidswerkers en in plaats daarvan te luisteren naar hun legitieme eisen en zorgen.


U kunt helpen! Vul uw naam en e-mail adres in en klik op verzenden onderaan deze pagina.

Naam:
[verplicht]
E-mail adres:
[verplicht]
Van welke vakbond / organisatie bent u lid:
Uw land:
Voer hier uw boodschap in - of gebruik de standaardtekst.


Stop spam!
Enter the number 4437 here:

Thank you


Wilt u in de toekomst berichten over urgente campagnes van ons ontvangen, klik dan dit vakje aan:

Yes:
No:Uw bericht wordt naar het volgende e-mail adres verzonden:
labourmasanga@gmail.com, enokdongo@gmail.com, munengiwakuda@gmail.com, rights@world-psi.org