Kampanjen er avsluttet.Zimbabwe: Dropp tiltalene og ta tilbake oppsagte sykepleiere nå!

I partnerskap med Public Services International, en global fagorganisasjon med mer enn 700 fagforbund som representerer 30 millioner arbeidstakere i 154 land, og Zimbabwean Nurses Association (ZINA).

Myndighetene i Zimbabwe har arrestert 13 sykepleiere som protesterte mot lavere lønn og dårlige arbeidsforhold. De har senere blitt løslatt mot kausjon, men har mistet jobben. Med en inflasjon på rundt 100 % har levekostnadene økt så raskt at lønninger i offentlig sektor nesten ikke er verdt noe lenger.

Zimbabwean Nurses Association (ZINA) som organiserer sykepleiere i Harare og Bulawayo, krever økte lønninger, ekstra godtgjørelse for å behandle covid-19 og ordentlig beskyttelsesutstyr. Men myndighetene har satt til side alle forhandlingsinstitusjoner og erklært at det ikke vil bli kollektive forhandlinger de neste tre månedene.

Støtt ZINA og sykepleierne i Zimbabw ved å sende protestbrev med krav om løslatelse og at sykepleierne får tilbake jobbene sine. Krev også at myndighetene slutter å trakassere helsearbeidere, og heller hører på deres legitime krav og bekymringer!
Meldingen din vil bli sendt til følgende e-postadresser:
labourmasanga@gmail.com, enokdongo@gmail.com, munengiwakuda@gmail.com, rights@world-psi.org