This campaign is now closed.Algerije: laat vrouwelijke gewetensbezwaarden vrij

In partnership with Public Services International, a Global Union Federation of more than 700 trade unions representing 30 million workers in 154 countries

Sinds de massale protesten die de alomtegenwoordige corruptie in Algerije aan de kaak stellen - ook wel de Hirak-beweging genaamd - en de protesten na de presidentsverkiezingen in december, is de repressie verhevigd, waardoor niemand, vakbondsleden niet uitgezonderd, wordt gespaard.

Dalila Touat werd op 3 januari 2021 veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf wegens haar verzet tegen de gedwongen presidentsverkiezingen. Sindsdien is ze in hongerstaking. Namia Abdelkader, ook een leraar, zit sinds 2 december 2020 vast. Vastgehouden omdat ze zich uitgesprak tegen onrechtvaardigheid en corruptie bestreed.

De vrouwen van de onafhankelijke nationale vakbond van ambtenaren in Algerije - Femmes SNAPAP , roepen op tot de onmiddellijke vrijlating van Dalila Touat en Namia Abdelkader, leraren en gewetensbezwaarden.
Uw bericht wordt naar het volgende e-mail adres verzonden:
president@el-mouradia.dz, contact-mdn@mdn.dz, communicationmtess@gmail.com, contact@mjustice.dz, rights@world-psi.org, snapap_snata@yahoo.com, femmesnapap@yahoo.fr